Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Világvégék nyomában

2012.12.21. 16:07

Ha már ez a slágertéma, lássuk, hogy milyen idiótaságoktól várják egyesek a világvégét/világbkékt/mennyország eljövetelét/új világrendet/reptiloidok, ufók és klingonok eljövetelét, meg hasonló baromságokat!
Azt, hogy a maja naptáras hűhó miért egetverően nagy baromság, már korábban megírtuk. Most lássuk a többi agyament marhaságot!

Napokon át tartó sötétség lesz (alternatív változat: napokig tartó napfogyatkozás).
A napokig tartó sötétség nem akkora marhaság, Kirunában be is jött, bár ott ehhez nem kell világvége, elég egy egyszerű december hozzá. Szóval észak-svéd barátainknál ez nagyon is bejött. Máshol azonban bizonyos földrajzi-csillagászati okokból ennek rohadtul nincs semmi alapja. (Megjegyzés: sokak elméjében már rég eljött a teljes sötétség.)
Napokig tartó napfogyatkozás. Aha... vegyünk már elő egy kibaszott általános iskolás földrajzkönyvet, és nyissuk már ki a napfogyatkozások fejezetnél! Aztán ámuljunk, hogy miért égbekiáltó baromság, amit híresztelnek.

Eljön a Nibiru, aztán lesz marhanagy armageddon.
Ja, biztosan. Mert látta bárki is a Nibirut? Hivatásos és amatőr csilalgászok tízezrei fürkészik az eget nap mint nap, de érdekes módon még senki nem látta közelíteni ezt az "égitestet". Még tegnap sem. Akkor hogy a rákba' érne ide 21-ére?

Belépünk a nulltérbe, és megszűnik minden elektromosság.
Ezt azt leszámítva, hogy a "nulltér" egy nem létező fogalom, még úgy is rohadt nagy baromság.
Fizika alapok. Komolyan, nem értem. Mi a kénköves lófaszér' jár mindenki bő egy évtizeden át (sokan ennél jóval tovább) iskolába, ha a legelső, mind matematikailag, mint fizikailag, mind logikailag messziről sántító marhaságnak egyből bedőlnek?
Elektromosság. Miután minden anyag atomokból, az pedig többek között protonokból és elektronokból áll, így nem olyan marha nehéz belátni, hogy ameddig léteznek atomok, létezik elektromosság is. (Az már más kérdés, hogy áramszolgáltatás van-e. De ha szétverném kiscsákánnyal az összes létező erőművet, akkor sem lenne áramszolgááltatás, mégsem lenne világvége. Csak egy egyszerű áramkimaradás.)

Jön a mindent elsöprő napkitörés, ami kinyír mindent.
Aha... hol? Mikor? És hogy tudna mindent kinyírni egy egyszerű napkitörés? Még egy kibaszottul megagiganagy napkitörés sem okoz közvetlenül világvégét.

Bolygóegyüttállás lesz.
Igen? Mikor? Hol? Melyik bolgók? És ez miért lenne baj? (Egyébként egy nem túl nehéz középiskolai fizikafeladatnak simán elmenne, hogy mekkora többlet erőt fejtene ki akár az, ha az összes bolygó a naprendszerben együttállna. Neki lehet látni, a szükséges képletek megtalálhatók a Négyjegyű függvénytáblázatok című kiadványban, az adatokat meg tessék kilesni Wikipediáról!)

Belépünk a galaxis központi síkjába. (Alternatív változat: a Föld bekerül a galaxis közepébe.)
1. kérdés: hogyan állapítjuk meg, hogy hol is van pontosan a galaxis központi síkja? Tekintve, hogy a galaxis nem egy jól körülhatárolható geometriai alakzat, a központi síkját is elég nehéz lenne megtalálni. De ha meg is találjuk, miután síkról van szó, kvázi semennyi időt nem töltenénk benne. (Sík, vastagsága nulla, lásd Matematika 5.) De még ha tényle gott toporzékolnánk, "benne" abban a síkban, az okozna bármi változást? Hát kurvára nem. (Az alternatív változat már vészesebb következményekkel járna, tekintve, hogy a galaxis középpontjában egy böszmenagy fekete lyuk van, ha oda bekerülnénk, tényleg vége lenne a világnak, legalábbis a mi számunkra. Na de hogy kerülnénk oda? A Goa'uldok odateleportálnak a csillagkapuval, vagy mi? :D)

A többi mendemondára most nincs kedvem reagálni, de javaslom, hogy akit érdekel, hogy vajon melyik újabb világvége-hiszti mennyire valós, az rakja sebességbe az agyát, és egy erős általános iskolás természettudományos műveltséget felhalmozva állapítsa meg maga!

A bejegyzés trackback címe:

https://pvtud.blog.hu/api/trackback/id/tr924976292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása