Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hans Walterhasser jelentése alapján.

Bő 3 éve adtunk hírt a fotoidiotizmus nevű szörnyű kórról, amely a fiatalok körében soha nem látott mértékben terjedt. Az akkor végzetesnek és megállíthatatlannak hitt járvány szerencsére alábbhagyott, és úgy néz ki, idővel kontrollálható méretűre zsugorodik a kórság.

Mielőtt azonban pezsgőt montanánk, sajnos rossz híreket kell közülnünk. Habár a fotoidiotizmus eltűnőben van, helyét egy új, sokkal ragályosabb és pusztítóbb kór vette át: a videoidiotizmus!

Mi a fene az a videoidiotizmus? Mik a tünetei?

Sok jellemzőjében a fotoidiotizmusra hasonlít, ezért nem is zárható ki a két járvány közötti kapcsolat.
Legfőbb tünete, hogy a beteg menő videósnak képzeli magát, holott az igazság ennek pont az ellenkezője. Ez krónikus nagyképűséggel is társul, valamint erős sznob hajlamok is megjelenhetnek.

Mi okozza?

Ennek pontos megválaszolásához még további kutatások szükségesek, de úgy sejtjük, az apuci pénzén indokolatlanul megvásárolt GoPro és stúdiómikrofon nagyban hozzájárulhat korunk új pestisének kialakulásához. Továbbá a betegség fertőző! Az arra hajlamos egyedek már pusztán egy videoidiotista személy videóit megnézve is elkaphatják!

Hogy gyógyítható?

A tudomány jelenlegi állása szerint sehogy.

Meg lehet valahogy előzni?

Igen. Megfelelő mentális háttérrel immunissá lehet válni ellene. Ehhez csak pár dolgot kell betartani:
- Ne képzeld magad kivételes tehetségnek attól, hogy apád pénzén vettél egy kamerát!
- Legyél tisztában vele, hogy attól, mert bekapcsolod a kamerát, mielőtt unalmas, egysíkú monológokba kezdesz, még nem leszel sem bölcs, sem tehetséges. Tudod, mindneki el szokott gondolkodni az élet bizonyos kérdésein. (Miért zöld a fű? Miért késik a busz? A farkam hosszát honnan kell mérni? Miért büdös a záptojás? Julcsa miért nem akarja, hogy megdugjam?) Csak ezeket a gondolatokat jobb esetben az ember megtartja magának, vagy esetleg leírja a naplójába. Senki nem lesz attól jobb, mert ezeket a gondolatait kamerával rögzíti.
- Ne hidd azt, hogy akit sokan néznek, az valamit nagyon jól csinál. Lehet, hogy egyszerűen jókor volt jó helyen. Lehet, hogy azért nézik sokan, mert már akkor rendszeresen közzétette a félrészegen készült bölcselkedéseit, amikor sokak még betárcsázós netük volt. Ez esetben viszont őt senki nem a képességei miatt nézte, hanem pusztán az újdonsűg "varázsa" miatt. Egyszerűen azért, mert volt pofája lenyúlni a fater (rosszabb esetben a család) fél vagyonát azér,t hogy kamerát vegyen magának. Sőt, volt annyira bamba, hogy ez még közzé is tegye.
- Ha pedig mindenáron közzé akarod tenni a videóidat, akkor azt józanul tedd, és csak akkor szólalj meg, ha van is mit mondanod. Tök felesleges arról 30 percet zagyválnod, hogy "jé, a hó az hideg, a jeges út pedig csúszik", vagy arról, hogy "5 perc alatt megcsináltam a zacskós levet", de a székelési problémáidról is kurvára felesleges félórás videót gyártanod.

Kapcsolatba hozható eme szörnyű betegség a mineroidózissal?

A terjedési mechanizmusa hasonló, ennek ellenére nincs tudomásunk róla, hogy a kettő között összefüggés lenne.

Béla hogy van?

Nem tudom, még nem tért magához a szilveszteri buli óta.

Természetesen meg kell jegyeznünk, hogy a cikk nem egy valós betegséről szól. Tudom, hogy ez csak a nagyon síkhülyéknek nem tűnik fel, de a szólás- és sajtószabadság jelenlegi helyzetében muszáj minden szart leírni, máskülönben még jön valaki gyökér, aki tényleg elhiszi...

A bejegyzés trackback címe:

https://pvtud.blog.hu/api/trackback/id/tr658248456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása