Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Itt az újabb internetes dili, az ask.fm! Aki nem ismerné, ez egy olyan weboldal, ahol a regisztrált tagoktól lehet - elsősorban névtelenül - kérdezni. (Az anonimitást fontos volt megjegyezni, a továbbiakban ez még nagy szerepet kap.) Az oldal alapkoncepciója nem hülyeség, sőt! Az ötlet nagyon jó, magával a megvalósítással sincs nagy baj, csak az egészet lezülleszti a sok retardált tiniribi, akik gyakorlatilag megszállták, és online bordélyházzá változtatják az oldalt. Nem, nem azt állítjuk, hogy erre az oldalra csak retardált, erkölcsi nulla, magamutogató kistinik járnának, vannak itt nagyon értelmes emberek is. (Oké, Dzsoni is fent van, de attól még elhihetjük, hogy tényleg vannak ott értelmes emberek is.) Azonban sajnos igaz, hogy a többség - főleg a "népszerűbb" tagok - erkölcsi romlásban felülmúlják a méltán hírhedt néhai privi.hu-t.

Hogy milyenek is a fentebb említett "tipikus" ask.fm-tagok? Nem feltétlenül kell olyan degeneráltakra asszociálni, mint a már közismert ask.fm tinicelebek, de azért egy tipikus tag (tipikus alatt itt most nem az értelmes felhasználókat értem!) messzemenően öntelt, erkölcsi gátlásaitól megszabadult, sekélyes értelmű és unintelligens. Ők azok, akik iskola után, lazításképp - hiszen nehéz volt a törtek szorzása egész számmal - pornófilmekből elsajátított arckifejezéseket vágva, tükörben pózolós képeket töltenek fel magukról. Pár "lájkért" cserébe szívesen mutogatják magukat, kiteregetve magánéletüket az egész világnak. (Egykoron a Teveclub nevű oldalon lehetett találni hasonló ribizliket, a sok "datoláyért szopok" üzenetről nem is beszélve.) Persze, értem én, hogy szegény, elhanyagolt kistinik csak némi figyelemre vágynak, de úgy gondolom, ribancot csinálni magukból pár lájkért, meg egy-két "ajándékért" elég durva értékrendbeli zavarra utal. (Megjegyzés: ajándéknak ask-on a párszáz forintért egy hétig a profiloldalon megjelenő cuki kis képet értjük, amiért mindenki annyira odavan.) Már eddig is több, mint elgondolkodtató eme jelenség, de igazán a kérdések, és az arra érkező válaszok tartalma az igazán megbotránkoztató. Amilyen nemi életről beszámol némely tizenegynéhány éves ask.fm-ribizli, azt egy kiöregedett sztriptíztáncosnő is simán megirigyelné. Persze, tudom, én vagyok kibaszottul maradi, és amúgy tudom, semmi kivetni való nincs abban, ha 12-13 évesen "melleiket" kitéve szereznek maguknak újabb hódolókat, és 14 évesen már több szexuális tapasztalatuk van, mint egy aktívabb húszévesnek. Erre persze ők kicseszettül büszkék. A "flegmulásukról" nem is beszélve. (Itt egy újabb érdekes - vagy inkább elszomorító - jelenség szorul némi magyarázatra. Eme szó az eredeti, "közönyös, nemtörődöm" jelentése mellett az ő értelmezésükben  a "bunkó", "öntelt" és "egoista" szavakat is jelenti. Nos, divattá vált, hogy ezen súlyos jellemhibákat ők bizony dicsőségként könyvelik el.) Az is elgondolkodtató, hogy kicsivel nagyobb látogatottságért képesek emberfeletti módon lejáratni megukat. Nem zavarja őket, ha a fél internet azért válaszolgat nekik, hogy röhögjenek a szánalmasságukon, nem... Élvezik, hogy nekik milyen sok "rajongójuk" van. (Igen, nem egyszer láttam ilyen ask.fm celebet azzal kérkedni, hogy mennyire büszke rá, hogy milyen sokan utálják.)
Ja, és a legaranyosabb, hogy habár hezitálás nélkül lejáratják magukat, netribancot csinálnak magukból, azon rettentően besértődnek, ha valaki ezen az anonim kérdező oldalon név nélkül kérdez vagy mond véleményt. Mert ugye teljesen abszurd, hogy egy névtelen oldalon név nélkül írjanak. (Megjegyzés: be lehet állítani, hogy ne lehessen név nélkül kérdezni, de azt inkább nem teszik meg... akkor ugyanis nem lenne más kifogás, ami mögé bújhatnak, illetve kevesebb kérdést kapnának, ami ugye felér egy katasztrófával.) Szóval hiába érkeznek nagyon elgondolkodtató vélemények/kérdések, elkönyvelik magukban, hogy ami név nélkül jött, azzal nem kell foglalkozni, így tovább ribancoskodhatnak meg flegmulhatnak az internetező népesség örömére.

Egy dolgot nem értek. Ezek a "gyerekek" nem kaptak némi nevelést? Nem néznek néha rájuk? Nem, nem azt mondom, hogy ellenőrizzék minden billentyűütésüket, mert azt is übergáznak tartom, amikor anyuci/apuci ellenőrzése nélkül két szót nem írhat le egy lassan 18 éves "gyerek", na de azért a másik végletbe sem kéne átesni, amikor a 11-12-13 éves kislány ország-világ előtt "ribul", meg a fentiekhez hasonló videókat tesz közzé. Azért talán meg kellett volna már tanuítani neki, hogy mit szabad, sé mit nem. Vagy néha, időnként ránézni az előzménylistára, hogy mit, hová tett közzé a kiscsaj.

Ennyi volt, tovább jó szórakozást! Nézegessétek az ask.fm-et!

A bejegyzés trackback címe:

https://pvtud.blog.hu/api/trackback/id/tr995002753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Beek 2013.12.31. 14:42:08

Jó lenne látni pár linket, ami olyan felhasználókhoz vezet, akiket érdemes követni. Ha valaki tud róla, és küldene párat, hálás lennék.

süti beállítások módosítása