Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Sznob hobbik 1.

2012.04.29. 16:06

A fényképezés

Tambakosz Bizbasz és Szájensz Béla közös rovata.

Kedves Olvasóink! Most egy, a szokottnál tudományosabb hangvételű cikksorozat első részét olvashatják. Célunk felderíteni és kielemzni az újgazdag sznob körökben napjainkban elterjedt, vagy terjedőben levő hobbikat. Lássuk tehát!

A fényképezés. Nem, kedves olvasó, nincs semmi bajunk a fényképészekkel és fotóművészekkel, mint ahogy azokkal sincs semmi bajunk, akik megörökítik a környezetük eseményeit, vagy csak úgy kedvtelésből fényképeznek. Most nem róluk lesz szó. Azokat vesszük górcső alá, akik csekély tudásuk és nulla tapasztalatuk mellett, önmagukat baromi nagy művésznek tartva hirdetik, hogy mennyire nagy fotósok.

Kialakulásuk és egyedfejlődésük

Rendszertanilag magukat Homo Sapiens Invictusnak gondoló Homo Sapiensek, ritkábban Homo Sapiens Insapiens vagy Golemus egyedek művelik ezt a hobbit. (Forrás: Szájensz Béla: Emberhatározó.) Egyedfejlődésük során az első tizenakárhány évben rendszerint semmi eltérés nem tapasztalható a normális Homo Sapiens egyedekhez képest. Első mentális defektusuk akkor alakul ki, amikor apuci (vagy anyuci) karácsonyra vesz nekik egy baromi drága, csúcskategóriás fényképezőgépet. Ezen felbuzdulva rögvest magukat nagy művésznek és profi fotósnak titulálják, majd megteszik első, bátortalan lépéseiket a pocsék fotók készítése felé vezető rögös úton.
Fontos megemlítenünk a technikát, melyet a fényképek készítésekor használnak: készítenek egy kicseszettül elrontott beállítással készült képet, melyet Photoshopban próbálnak alakítgatni (mely használatához intelligenciájuk már túl alacsonynak bizonyul, de azért próbálkoznak...), majd végül a 3 órányi kemény munkával (melyhez jópár, Photoshophoz kicsit értő ismerős segítsége is szükségeltetik) elhelyezik primitív kinézetű, paintben 2 perc alatt leutánozható logújukat, ezzel hirdetve önmaguk "zsenialitását".
Fényképeik fő témája - a valódi fotóművészekkel ellentétben - általában valamelyik, kellően sok Homo Sapiens Curvuiensis génnel megáldott, és a fényképezés előtt jócskán előre mumifikált ismerős, barátnő, osztálytárs, stb. fényképezése, melyhez a magát fotómodellnek tituláló ribi természetesen a férfimagazinokból és pornófilmekből elsajátított pózok és arckifejezések teljes tárházát képes nyújtani.

A hobbi műveléséhez szükséges hozzávalók

 

  • Baromi drága, csúcskategóriás fényképezőgép
  • Koszos lepedő, elfedni a szoba falát és az ott egymés mellett békésen megférő Mickey egér, Donald kacsa, SP, valamint Miley Cyrus képeket.
  • Exhibicionista hajlamokkal rendelkező barátnő, ismerős
  • 3 doboz smink
  • Adobe Photoshop
  • Számítógépekhez kicsit értő ismerős, aki letölti, feltelepíti és crackeli a Photoshopot

 

Tudományos stábunk tanácsa eme hobbi művelőihez, a továbbfejlődésük érdekében

Vegyetek vissza kicsit az arcotokból, attól még nem lesztek sem profi fotósok, sem művészek, hogy valaki vett nektek egy csúcskategóriás fényképezőgépet.
Tanuljátok meg annak a rohadt fényképezőgépnek az alapvető beállításait! Ilyenekre gondolunk: fókusz, zársebesség, fényérzékenység. Ha már ezeket ismered, és tudsz nagyjából jó képet készíteni, még akkor sem mondhatod magad fotóművésznek, de legalább a képeid nem lesznek annyira igénytelenek. Mozduljatok ki egy kicsit, és ne csak a kikent csajszi erotikus pózolásait fényképezzétek! Itt a tavasz, számos téma akad a természetben, amit le lehet fényképezni.
Összefoglalásul: nem attól lesz valaki jó fotós és/vagy művész, mert be tud nyomni a masinán egy gombot, meg utána Photoshopban úgy, ahogy helyre tudja pofozni a képet. Legyél tisztában az eszközzel, válassz valami értelmes témát, és próbálkozz minél jobb képeket készíteni! Igyekezz úgy elkészíteni a képet, hogy a lehető legkevesebb korrekciót kelljen utána elvégezni rajta! Ha pedig ez már marha jól megy, akkor megpróbálkozhatsz pár művészibb témával is, és csak ezután kezdd el a (lehetőleg nem valami gagyi, XYphoto jellegű) logódat kitenni a képekre!

Ez volt az új cikksorozatunk első része, reméljük, alaposan kimerítettük ezt a csodálatos témát.

A bejegyzés trackback címe:

https://pvtud.blog.hu/api/trackback/id/tr114479441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása