Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Igen, természetesen megint a Facebook. Lassan már kikiálthatjuk a hónap témájának... de mit tegyünk, ha egyszerűen ez a téma kimeríthetetlen?

Ma az üzenőfalat vesszük górcső alá, ezennel nem technikai, hanem tartalmi szemmel nézve a dolgokat.

Mindenki máshogy és másra használja az üzenőfalat. Valaki csak a legszükségesebb, közérdekű információkat tudatja a nagyvilággal, valaki ezzel ellentétben mintegy személyes blogként tekint rá, és így élete minden apró-cseprő dolgát megosztja, megint más pedig itt ad hangot a mindennapi éeltről alkotott véleményének. Nem kívánunk állást foglalni, hogy melyik jó, melyik rossz, vagy hogy melyik üzenőfal-használati stílusnak mik az előnyei és hátrányai, ezt inkább mindenki döntse el maga. Véleményezni fogjuk azonban az ismerősök, barátok hozzáállását az üzenőfali bejegyzésekhez.

A legtöbb felhasználó - tetszik vagy nem - aktív kommunikációra használja az üzenőfalat. Közzéteszi a gondolatait, véleményét, észrevételeit a körülötte zajló eseményekről. Itt ad hangot örömének, bánatának, itt csodálkozik, ha odakint 60 centi hó esett, itt fejezi ki csalódottságát, hogy a vasárnap esti mulatozás és a hétfői műszakkezdés időpontja milyen vészesen megközelítette egymást, itt tudatja ismerőseivel, hogy az ő főnöke bizony egy köcsög, továbbá itt szidja a rendszert, amiért a szombat Isten tudja, már milyen nap, csak épp nem szombat. Igen, ezek a legáltalánosabb üzenőfali témák. No de miért baj ez? Miért zavar annyi embert, hogy a többiek végső soron arra használják az üzenőfalat, amire való? (Mert végső soron nincs kikötve, hogy csak életbevágóan fontos üzeneteket lehet kiírni, sőt... a facebook egyenesen azt kérdezi, hogy mi jár a fejünkben? De azért erre ne válaszoljunk mindig teljes őszinteséggel!)
Persze, lehet, hogy zavar, amikor már nyolcvanadjára olvassuk, hogy megint hétfő reggel van (bár ez még mindig nagyságrendekkel értelmesebb kiírás, mint ha százan megosztanák egy szerencsétlen halálos beteg csecsemő képét, mert valami barom szerint majd az AOL meg a ZDnet pont ezt fogja skubizni, és utalgatni neki a pénzt...), na de ha ez tényleg annyira irritáló, erre van egy nagyon jó megoldás: bizony, akármennyire is egyre elcseszettebb lesz a Facebook, de azárt arra lehetőséget ad, hogy megválogassuk, kinek az üzenőfali bejegyzéseit lássuk, és kiét ne. Ezt beállítani egyszerű: navigáljunk az adott személy adatlapjára, majd a "✔Ismerősök" felirat fölé cseszkedve az egeret megjelenik egy lista. Na, ott feltűnik egy "Mutatás a Hírekben" felira, mellette egy pipával. Ha erre egyszer (igen, az egér bal gombjával) rákattintunk, megszabadultunk a számunkra irritáló személy üzenőfali bejegyzéseitől. Igen, ez lenne a kulturált és logikus megoldás, nem pedig agyba-főbe szidni a másik felhasználó minden nőági felmenőjét, csak mert nem a mi kényünk-kedvünk szerint használja az üzenőfalat.

A bejegyzés trackback címe:

https://pvtud.blog.hu/api/trackback/id/tr814945419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása