Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Legendák lényei, 1. rész

2011.07.09. 13:21

A kentaurok

A kentaurok (görögül Κένταυρος) félig ember, félig ló alakú lények a görög mitológiában.
A kentaurok ismertek arról, hogy szeretik a bort, és amikor isznak, akkor a nőkre is hamar szemet vetnek. Sok szüzet raboltak el a kentaurok. Dionüszosz kíséretének gyakori tagjaivá váltak. A Pelión hegyen laktak, Thesszáliában. A legenda szerint Ixióntól származnak.

(Forrás: Wikipédia)

Már csak az a kérdés, hogy hogyan jöttek létre ezek a kentaurok? A választ sejtjük: valami módon ember és ló egymással párpspdhatott... Már csak az a kérdés, hogy egy férfi hágott meg egy kancát, vagy egy félméteres himbilimbijű csődör bubolt meg egy nőt? Tudományos stábunk kényelmi és technikai okokból kifolyólag úgy gondolja, hogy egy férfi párosodott egy kancával, ám a napvilágra került bizonyítékok szerint ez fordítva történt:

"Az izlandi hagyomány szerint istenek ácsolták és kovácsolták e várat, s egy óriás építőmester fallal vette körül. A várban minden istennek külön lakása van. Asgardot egy Bifrost-nak nevezett szivárványhíd köti össze az emberek lakta földdel, Midgarddal. (Bifrost a legfontosabb híd a skandináv mitológiában).
Az építőmester fizetségként Freya istennőt, valamint a Napot és a Holdat kérte. az Æsir-ok beleegyeztek, de kikötötték, hogy a munkának be kell fejeződnie egyetlen tél alatt. Ez olyan rövid időtartam volt, aminek teljesítését még ők is lehetetlennek tartották. Azonban az építő kérésére Loki isten megengedte, hogy az építésben csődöre, Svaðilfari is segíthessen. A ló olyan gyorsan dolgozott, hogy a határidő előtt három nappal Loki kancává változott, hogy magára vonja a csődör figyelmét, és így az ne tudja befejezni a fal építését."

(Forrás: Wikipédia)

A bejegyzés trackback címe:

https://pvtud.blog.hu/api/trackback/id/tr223052704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása