Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Állandó témánk: az internet. Továbbá sincs szó arról, hogy bármi bajunk lenne vele. Rettendően hasznos eszköz, mind kommunikációra, mind szórakozásra, mind információszerzésre. Beleértve a tanulást is. Soha nem látott lehetőslgek nyílnak meg az előtt, aki jól tudja használni az internetet. Nos, a probléma pont itt van: rengetegen vannak, akik síkhülyék hozzá. Nem, nem technikailag! (És semmi gond nincs azzal, ha valaki nem ismeri a világháló minden technikai csínját-bínját, nem kell mindenkinek informatikusnak lenni.) A gond ott van, hogy sokan képtelenek a megtalált információt hasznosítani. Megtalálják, de értelmezni, felhasználni már nem tudják. Jól tükröződik ez az iskolai házi feladatok, fogalmazások, "házi dolgozatok" színvonalában. Rosszabb esetben egy ilyen Wikipediából kimásolt házi dolgozatban - kellő tudás híján - még a linkeket sem tünteti el a tisztelt hallgató. Jobb esetben szépen átformázza, és ha a tanárnak nem lesz gyanús, hogy az amúgy 46 szóból álló szókinccsel rendelkező diák hirtelen tudományos szakszavakkal teletűzdelt esszét lett képes írni, máris alaposan kibaszott azokkal, akik tényleg fektettek energiát a megírásába. Igen, lassan már az van hátrányban, aki tesz is valamit, és az van előnyben, aki síkhülye, de (esetleg segítséggel) képes rátalálni olyasvalamire, amiből a névelőkönb kívül semmit nem ért.

Összességében: nem, nem vagyunk az internet ellen! Nem gondoljuk azt, hogy a tudás egyenlő lenne évszázados poros könyvek böngészésének. (Persze ettől még sok dolog van, amiben egy jó szakkönyv többet ér, mint pár gyatra weboldal.) Ellenkezőleg! Nagyon hasznos az internet, csak nem attól lesz valaki okos, hogy mások által elkészített művekkel villog (amiből aztán semmit nem ért)...

A bejegyzés trackback címe:

https://pvtud.blog.hu/api/trackback/id/tr394971639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása