Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nem, nem csak facebook. Sajnos ezek az idiótaságok már offline is terjednek. Most nem mennék bele részletesen, hogy hogy kell helyesen érvelni, és hogy mit is értünk érvelési hibák alatt. Na de miért is tud meggyőzőnek tűnni egy hasonlat alapú érvelés? Ennek egyetlen fő oka van: mert hangzatos, "látványos" valamit bonyolult érvek sorozata helyett egy egyszerű, hétköznapi, könnyen érthető hasonlattal illustrálni. Csakhogy a hasonlatokkal van egy probléma: mégpedig az, hogy az csak egy hasonlat, mely ugyan mutat bizonyos tekintetben némi hasonlóságot a hasonlított személlyel, tárggyal vagy jelenséggel, azonban logikailag szinte összeegyeztethetetlen a két dolog. Mutatok is pár példát, magyarázattal együtt:

Szakítás után: legyünk barátok! Ez olyan, mint ha anyukád azt mondaná: megdöglött a kutyád, de megtarthatod.
Öhm... hát nem. Ez csak egy ostoba, együgyű hasonlat azok számára, akik csak dugni akarnak, és akiknek egy őszinte barátság kb. annyit ér, mint egy döglött kutya. (Netán képtelenek olyan emberi kapcsolatot kialakítani, amiben ne a dugás játszaná a legfőbb szerepet.)
Na, de miért is helytálló a hasonlat? Lássuk csak! Egy döglött kutyával megoszthatod az örömödet, bánatodat, fájdalmadat? Beszélgethetsz vele őszintén? Jó, végülis beszélhetsz hozzá, csak kb. annyira fog rád figyelni, mint a balkonládában növekvő muskátli.
Egy döglött kutyával játszhatsz? (Jó, van, aki képes lenne rá, de most ezeket az aberrált barmokat ne vegyük figyelembe...) Hát nem éppen. Ellenben mondjuk egy baráttal jóket lehet játszani, szórakozni, nevetni... csak kell egy bizonyos szintű érettség ahhoz, hogy valaki a szexen kívül másképp is tartalmasan el tudja foglalni magát. Most nem sorolnám, hogy egy baráttal - csak mert a nemi szerveihez nincs szabad hozzáférésünk - mennyi mindent lehet még csinálni, amit egy döglött kutyával nem, inkább gondolkozzon el ezen mindenki, mielőtt a hülyeségeit hangoztatja.

Összejönni az exszel olyan, mint ha fürdés után a szennyest vennéd magadra.
Ja. Meg kidobni az exet olyan, mint ha a koszos ruhát mosás helyett egyből kidobnád. Ha már a hasonlatoknál tartunk...
Komolyabbra fordítva a szót, a fenti ellenpéldából is látszik, hogy mennyire torz dolog valamit egy tök más dologhoz hasonlítani. Hasonlíthatjuk a párkapcsolatot egy ruházati termékhez, csak számoljunk vele, hogy a hasonlatunk sokhelyütt meglehetősen torz lesz.

Ha egy nő sok pasival lefekszik, az ribanc, de ha egy pasinak megvolt a fél vármegye, akkor menő. Elvégre ha egy kulcs minden zárat nyit, az kurvajó kulcs, de ha egy zárat minden kulcs nyit, az nagyon szar zár.
Igen, ezt a példát szokta felhozni az összes olyan tripperpista, akinek csökevényes, egocentrikus világképe szerint ha már a lábai közé odanőtt egy lőcs, akkor meg kell dugni mindenkit, aki él és mozog... ellenben úgy képzeli, hogy ez kizárólag az ő kiváltsága. Vagy netán fél, hogy ha a 426. "áldozatával" komolyabbra fordul a viszony, nehogy úgy bánjanak vele, ahogy ő az addigi 425 "kalandjával". Mert ugye ezt az "indoklást" hímsoviniszta, agyukat a makkjuk alatt hordó kanok találták ki és terjesztik. Persze, arról már hallgatnak, hogy ugyan egy 15 centis kolbászért miért is kéne megvenni egy egész disznót? Ja, igen, erről hallgatnak nagyon. Meg hát ameddig a pina nem hasonlít zárszerkezetre, és a faszon sincs semmi, ami egy kulcsra hasonlít, addig ezt a hasonlatot nyugodtan odadobhatjuk a többi igénytelen, gagyi hasonlathoz.

Az exemmel jársz? Most ettem pizzát, abból is kéred a maradékot?
Bevallom, ez annyira gagyi, szinten aluli és elvont hasonlat, hogy csak második olvasásra esett le, hogy ez tényleg ennyire bárgyú párhuzamot kíván vonni az ember, mint párkapcsolatban részt vevő lény, és a kajamaradék között.
Persze, ez nem más, mint ócska fikázása annak, akinek összejött az, ami nekünk nem. Ennyi, és semmi más. De ez még ennek is túl gagyi. Miért is? Most attól eltekintve, hogy a barát/barátnő, mint elfogyasztandó kaja, mennyire beteg hasonlat, azért alapvető különbségek vannak egy azonnal elfogyasztandó, használat után megsemmisülő étel és egy - csúnyán fogalmazva - sokszor felhasználható személy között. De gondolom, aki ezt a hasonlatot szajkózza, nem gondolt bele, hogy ezzel saját magát is - mivel az első kapcsolata után ő is exnek számít - egy maradék felesleges kajadarabhoz hasonlítja.
Persze, az embernek könnyebb gondolkodás nélkül hangoztatni valamit, mint esetleg kicsit sebességbe tenni az agyát, és elgondolkodni rajta, hogy amit mondani akar, az valójában mekkora hülyeség...

Szóval nem ártana néha gondolkodni, mielőtt holmi értelmetlen, beteg hasonlatokkal elkezdenénk dobálózni.

A bejegyzés trackback címe:

https://pvtud.blog.hu/api/trackback/id/tr694945510

süti beállítások módosítása