Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nem, kedves Olvasók, nem akarjuk kritizálni az újságírókat (még annak ellenére sem, hogy legtöbbjük magasról baszik a magánszférára, illemre, és egyáltalán a minimálisan elvárható emberségre). Nem velük van a bajunk. (Illetve dehogynem, kimondottan nagy bajunk van az ember magánszférájába böszme módon befurakodó, pofátlan, illedelmes, szép szóból nem értő, szenzációhajhász söpredékekkel.) De az igazán sznob dolog, hogy egyes iskolákban (igen, az amúgy nagy hírű, de oktatási minőségben egy rosszabb szakmunkásképzőt durván alulmúló színvonalú intézményekre gondolunk) jobb esetben szakkör, rosszabb esetben fakultatív foglalkozás kereteiben már tanítják is eme "hogyan legyünk öntelt sznobok" tantárgyat. Nyilván, ez nagyon fontos, evidens, hogy ezrek fognak évente a médiában elhelyezkedni.
De még ha jól végeznék a választott hobbijukat! De nem! Készítenek egy kb. ötödikes szintű fogalmazást, és máris ők a nagy újságírók. Kezükbe kerül egy mikrofon, és máris nagy riporternek képzelik magukat. Arról ne is beszéljünk, ha megkaparintják az apuci által vett csúcsszuper kamerát. (Mert az ilyen helyekre ugyebár vagy pénzes szekták nyomják be a gyerekeiket, vagy újgazdag "ész nuku, pénzt meg valahonnan összeörökölt" szülők gyerekei járnak.
Eddig még semmi komolyabb baj nincs. Az, hogy a suliújságban megjelenik pár cikk, melyre egy jobb ízlésű magyartanár rögvest 6 elégtelent bevágna, az mellékes. Még az is elnézhető, amikor a sulirádióban a pösze, raccsoló, selypítő sznob kislány idétlenül hangsúlyozva, affektálva, nyelvtani hibákkal és téves szóhasználattal teletűzdelve elmondja a mondandóját. De ha netán még a városi rádióba is bekerül, attól nem tudjuk, hogy sírjunk, vagy nevessünk. 
Persze emellett az alapvető tudásuk olyan, mint az akváriumomban heverésző teknősbékáé, de ez ugye nem számít. Pedig jobb lenne, ha ehelyett inkább a matek, magyar, kémia, fizika, biosz, logika, és informatika tankönyveket bújnák. (Utóbbit már csak azért is, hogy esetleg megtanuljanak kezelni egy akármilyen hangszerkesztő programot, hogy a felvételeikből azt az állandó idióta háttérzúgást levegyék.)
De ez túl nagy kérés nekik. Azon meg sem lepődünk, hogy egy nullára redukált másodfokú egyenletet képtelenek megoldani, de hogy az is kemény fejtörést okozzon, hogy egy 6×9 méteres terembe hány négyzetméter járólap szükségeltetik, az már kicsit abszurd. De ez nem lényeg, csak tudják (szarul) használni apuci kameráját...

A bejegyzés trackback címe:

https://pvtud.blog.hu/api/trackback/id/tr344620245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása