Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Forrás - elforgatott piszoár



1917-ben készült eme műalkotás, amely minden bizonnyal az egyik legemlékezetesebb alkotás az egész művészettörténetben. A maga egyszerűségével és rejtett mondandójával messze túlmutatott kora művészetén.

Duchamp egy piszoárt állított ki, azt 90 fokkal elforgatva. Sokféle értelmezése létezik a műnek, megfelelő szögből nézve a körvonalai hasonlítanak Buddhára, ezért szokták a Fürdőszobák Buddhája néven is illetni. Mások szerint egy félig felnyitott anyaméhre hasonlít, megtestesítve ezzel a nőiességet és a gyermek születését, az élet kezdetét.

 

Duchamp, azaz Rrose

Tudományos stábunk a mű egy újabb értelmezésével is előállt: miután a piszoár a férfiak vizeletét hivatott elvezetni, egyértelmű, hogy a férfiasságra utal. Viszont elforgatva, eldöntve már azt sugallja, hogy valami nincs rendben a férfiassággal, valami a folyamatban eldőlt, lekonyult. Sőt, így elforgatva egy piszoárt a folyadék pont fordítva folyik benne, mint ahogy kéne. Egyértelmű, hogy az alkotó szexuális érdeklődése is a fordítottja annak, mint amilyennek lenni kéne. Erre bizonyíték az alábbi kép, ahol az alkotó nőnek öltözve látható.




A bejegyzés trackback címe:

https://pvtud.blog.hu/api/trackback/id/tr682207746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása