Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Agyfasz rovat - helyesírás

2012.12.09. 19:58

Nem, kedves olvasók, semmi bajunk azzal, ha valaki nem kitűnő helyesírásból. A magyar helyesírás, nem egy egyszerű dolog. Még a legigényesebb oldalakon is, előfordulhat egy-egy elgépelés, egy-egy helytelenül írt, szó vagy néhány vessző hiba. Ha alaposan végignéznénk, biztos, mi is vétettünk pár hibát. Nincs is ezzel baj. Nem, nézzük le azokat akiknek, van némi gondjuk, a helyesírással. Miért tennénk? Lehet, hogy attól ő ezerszer intelligensebb, és, sokkal több dologhoz ért, mint valaki, hű de jó helyesíró.
Na de már, néha agyfasz, környékez, amikor mindenhol azt látom hogy, az emberek, képtelenek helyesen használni a központozási jeleket. (Azaz: leginkább a vesszőt.) Véleményünk szerint, a kevésbé irritáló, hiba ha egy-egy vessző, kimarad. Sokkal zavaróbb, ha túl sok vessző, kerül teljesen rossz helyekre. Jegyezzük már meg, hogy vessző, nem kell az alany vagy tárgy után! (Kivéve persze, ha más szabály azt oda elő nem írja. Például ha ott új tagmondat kezdődik.) Vesszőt, csak felsorolásnál, tagmondatok határán, értelmezős szerkezeteknél, meg még pár ritkán előforduló környezetben kell kitenni. (Itt van egy kis olvasnivaló, hogy mikor kell, és mikor nem.) Alany, után nem kell kitenni!

Összefoglalva: semmi bajunk azzal, ha chaten, e-mailben, Facebook üzenődalon az ember cseszik a helyesírási normákra. De az már kicsit zavaró, hogy mindenütt, országos híroldalakon, demotiválón, idézetes oldalakon, mindenütt azt látni, hogy képtelenek pár alapvető szabályt alkalmazni.

Egyábként az írásban, található hibák szándékosak voltak.

A bejegyzés trackback címe:

https://pvtud.blog.hu/api/trackback/id/tr864956496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása